Αναφορά: «Επανεξέταση της μετατροπής των φορολογικών συντελεστών, για τον κλάδο της βιοτεχνίας των διαφημιστικών ειδών και της μεταξοτυπίας»

Αναφορά: «Επανεξέταση της μετατροπής των φορολογικών συντελεστών, για τον κλάδο της βιοτεχνίας των διαφημιστικών ειδών και της μεταξοτυπίας»

Προς Υφυπουργό

- Οικονομίας και Οικονομικών

κο Αντώνιο Μπέζα

Κατατίθεται η από 20 Φεβρουαρίου 2006 συνημμένη αναφορά της Ένωσης Βιοτεχνών Κατασκευαστών Διαφημιστικών Ειδών (Δώρων) και Μεταξοτυπίας Βορείου Ελλάδος, που αφορά αίτημα για επανεξέταση της μετατροπής των φορολογικών συντελεστών για τον κλάδο αυτό, από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Θεόδωρος Καράογλου

Βουλευτής Β' Περ. Θεσσαλονίκης


 

 

Αναφορά Ένωσης Βιοτεχνών Κατασκευαστών Διαφημιστικών Ειδών και Μεταξοτυπίας Βορείου Ελλάδος

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αντιλαμβανόμενοι το τεράστιο έργο που επιτελείται και τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλετε για την οικονομική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η πολιτεία σας κατανοούμε πλήρως. Γι' αυτό απευθυνόμαστε κατευθείαν σε σαν και ζητάμε την παρέμβαση σας για την άμεση επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας πιστεύοντας στη δική σας αντικειμενικότητα και στην ευθυκρισία σας.

Το πόρισμα της επιτροπής που συστήθηκε για την αναμόρφωση των φορολογικών συντελεστών καθαρού κέρδους, διπλασιάζοντας τον συντελεστή με κωδικό (9250) από 14% στο 30% και της χονδρικής με κωδικό (9251) από 11% που ήταν στο 22% μας αδικεί κατάφορα με απρόβλεπτες διαστάσεις (μείωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πιθανή άνοδο της ανεργίας).

Πιστεύουμε ότι η διερεύνηση της επιτροπής αξιολόγησης δεν έλαβε υπ' όψιν της την ποικιλία και τη διαφορετικότητα του κλάδου μας και από λάθος εκτίμηση κατέληξε σ' αυτήν τη δυσμενή και καταστροφική απόφαση.

Διότι αν παραμείνει ο φορολογικός συντελεστής καθαρού κέρδους της χονδρικής στο 22% και της λιανικής στο 30% όπως αποφάσισε το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης, ολόκληρος ο κλάδος μας θα οδηγηθεί στον αφανισμό και στην εξαφάνιση.

Με την βεβαιότητα ότι θα τύχουμε της ανάλογης προσοχής σας για μια δικαιότερη φορολογική λύση σας ευχαριστούμε θερμά.